nicolas thomas 3GZi6OpSDcY unsplash 840x525 - Sjove eksperimenter og aktiviteter om elektricitet for børn

Sjove eksperimenter og aktiviteter om elektricitet for børn

Komplekse videnskabelige emner som elektricitet læres bedst af børn, hvis du gør brug af underholdende og mindeværdige aktiviteter og eksperimenter. Derfor finder du her nogle elektricitetseksperimenter til børn i flere aldre, som er meget nemme at lave i forskellige omgivelser såsom i et klasseværelse eller derhjemme.

Balloneksperiment med statisk elektricitet

Børn har interageret med vand utallige gange, hvilket betyder, at de er bekendt med dets egenskaber. I dette eksperiment skal du starte med at puste en ballon op og herefter gnubbe den mod din bluse eller dit hår.

Nu skal du tænde en smule for din vandhane og holde ballonen i nærheden af vandstrålen. I vil nu opleve, at vandstrålen slår et sving, da den vil bøje sig mod ballonen. Dette er et godt eksperiment, hvis du vil lære et barn mere om statisk elektricitet.

Eksperiment med brændselsceller

Hvis du gerne vil lære et barn mere om brændselsceller, er det muligt at finde mange forskellige kits til formålet. Disse kits kan med hjælp fra en brændselscelle producere elektricitet.

Dette er en fantastisk måde til at præsentere børn eller unge for moderne teknologi. Samtidigt gør dette læringen meget mere sjov og spændende.

Andre sjove eksperimenter

Ovenstående er blot et udpluk af sjove eksperimenter, du kan lave med børn. I kan også bygge jeres egen elektromagnet, lave jeres egen lommelygte, lave et batteri med en kartoffel eller en citron og meget mere. Uanset hvad du vælger at lave med børnene, vil de synes, at det er yderst interessant og underholdende.