Overvejer du at købe et akvarie, men er bange for, at pasningen er for tidskrævende? Så skal du læse med her, hvor du kan læse mere om nogle få rutiner, som er gode at få indarbejdet fra starten.
Daglig pleje
Det er vigtigt at have for øje, at du dagligt tjekker teknikken. Viser termometeret den rette temperatur, kører pumpen og er der passende gennemstrømning? Er vandet klar og rent? Ser dine fisk sunde og raske ud, og er de der alle sammen?
Derudover skal du naturligvis give fiskene mad. Har du Co2 udstyr i akvariet bør du kontrollere, at det ikke er løbet tør. Fyld den ikke op om aftenen, da akvarieplanterne ikke forbruger Co2 om natten.
En gang ugentlig
Se efter om plantevæksten trænger til at blive reduceret eller blive udskiftet. Nogle planter vokser hurtigt, og her kan det være nødvendigt at klippe eller fjerne nogle af planterne, hvis de kommer til at stå for tæt.
Derudover skal du udskifte 10-20% af vandet med friskt vand. Tilsæt gerne en smule plantegødning til det friske vand.
En gang om måneden – eller efter behov
Som minimum en gang om måneden, skal du rense filtermaterialet i filterpumpen. Skyl det forsigtigt med en smule vand fra akvariet, men pas på med ikke at være for voldsom. Det er nemlig vigtigt at bevare den bakterieflora, der allerede er opbygget i filtret.
Er der behov for en større omplantning, er det også her, du skal gøre det.
Er et filter nødvendigt?
Det kan sommetider være et godt spørgsmål, hvis man har planer om at købe et akvarie. Et filter kan især være nødvendigt, hvis du har et akvarie med en høj fiskebestand og mange undervandsplanter.
Vælger du at købe et Oase filter, får du en pumpe der suger vandet ind, renser det i et filter, hvorefter vandet bliver ført tilbage til akvariet.